לאה גולדברג וספרות הילדים - حسن علي, رعد; سليم زيدان, عباس (لارك للفلسفة واللسانيات والعلوم الاجتماعية, 2025)
הקדמה:ראשון: חייה וסימני יצירותה בקצור:לאה גולדברג (נו 1911,קובנה), משוררת, מספרת ומבקרת עברית..למדה פילוסופיה ושפות שמיות באוניברסיטות קובנה, ברלין ובון. (1) נולדה בעיר קניגסברג שברוסיה וגדלה בקובנה שבליטא..עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה גלתה משפחתה לרוסיה, שם נולד אחיה עמנואל, בטרם מלאה לו שנה חלה התינוקבדלקת קרום המוח ונפתר, זכר האח המת הוסיף ללוות את גולדברג כל חייה, הם חוזרים מלוויה, צעדי היגון מתונים, הדלת תחרוק מיד, על עיני הילדה שראו את המוות פנים אל פנים האהילה היד"- כך תיעדה את הזכרון שנטבע בה.(2) גם כן היא נהגה לערוך טקס קבורה באדמה ליצירות שלהא הייתה מרוצה מהן, כשהיתה בת שמונה התפרצה אצל אביה מחלת נפש שהביאה לפרידת ההורים ולירידת המשפחה מנכסיה , בבגרותה התאהבה אהבה אילמת ונואשת בגברים צעירים ממנה,שבדרך- כלל לא היו מודעים כלל לרגשותיה כי היא לא הייתה אישה יפה .(3)עלתה לארץ (ב- 1935) באותה שנה הופיע ספר-שיריה הראשון (טבעות עשן).. בארץ עבדה כעורכת ומבקרת, כיום מרצה לספרות כללית באוניברסיטה העברית בירושלים ..גולדברג הישגה הבולט ביותר – היעדר חציצה מלאכרתית בין המובע ובין צורת – ההבעה, נטייתה הטבעית אל ניתוח החזיונות אינה עומדת לה למכשול במיצוי כביכול- ספונטאני רצוף רגש בלתי-מזויף,. כמה נימים רומאנטיות מורעדות בשירתה גם כשהן מתגלות בהיסח-דעת גמור,במוטיבים שלה בולטת הטעמת האוניברסאלי,זה החורג ממסגרת של צביון מקומי או תקופה. (4)